Történetek sok fényképpel és kevés szöveggel

A bohém Montmartre

2017. november 01. - digitalstoryteller

imgp5943.jpg

A Montmartre Párizs egyik legforgalmasabb része, az egyik kötelező látnivaló minden turistának. Nappal alig lehet lépni tőlük: végigjárják az Amelie fontosabb pontjait, és megtöltik a teret a hegy tetején. Zsonganak a művészek-, vagy épp a Sacre Coeur körül. Éjjel azonban a hajdani bohém/művésznegyed még mindig rászolgál régi hírnevére.

imgp5913.jpg

A hegy lábánál ott a Mouline Rouge, számtalan szexshop és kávézó, amiknek egy jelentős része éjjel is nyitva van, és meglehetősen nyüzsgő. Sőt, kifejezetten zajos, főleg hajnalban.

imgp5921_1.jpg

Éjjel pedig a turisták után a helyiek is ellepik az utcákat úgy, ahogy nap közben nem igazán látni. Sok hely egészen Vittula-szerű: inkább kint állnak az emberek, mint hogy bent lennének. 

imgp5937.jpg

De nem csak a kocsmák telnek meg, a tér is. A Montmartre-on meglepően sokan isznak teljesen ellepve a járdákat, néha egészen kényelmesen. 

imgp5931_1.jpg

A kis utcák sem különbek: ahova le lehet ülni borozni, oda bizony le is ülnek borozni. Azok is találnak helyet maguknak, akik nem szeretik a nyüzsgést. 

imgp5940.jpg

DJ Crêpe - A férfi technikája simán megállná a helyét bármelyik nagyszínpadon is. A palacsintasütés úgy tűnik, éjjel is egy francia dolog.

imgp5941.jpg

És persze a fogyasztás is nagyban megy: a Montmartre-on nem csak az ital, de az édesség is nagy tempóban fogy.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thecamerastories.blog.hu/api/trackback/id/tr6313130704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tompus 2017.11.03. 15:35:17

Meg a rengeteg zsebtolvaj, ittapirosholapiros, stb. Undorító lett.
süti beállítások módosítása